V šolskem letu 2022/2023, so si učenci takratnih 7. razredov dopisovali z vrstniki iz Zakladni Škola Slovanka, iz Češke Lipe. Dopisovanje se je razširilo na Erasmus+ projekt in v času med 14. in 20.10.2023, so nas obiskali učenci in učitelji ter ravnatelj te šole.

Učitelji so opazovali naš pouk, delili z nami primere dobre prakse njihove šole, učenci pa so sodelovali pri pouku in sklepali nova prijateljstva. Razen pouka smo organizirali tudi druge dejavnosti. Odšli so na voden ogled Ptuja in Maribora, poskusili so ogromno slovenskih jedi in sladic ter se družili v popoldanskem času. Učitelje sta sprejela tudi predstavnika Občine Cirkulane in Občine Zavrč in jim povedala malo več o obeh občinah in predstavila načine sodelovanja s šolo. Predstavnikoma občine se zahvaljujem, da sta si vzela čas in naše goste tudi pogostila.

Zahvaljujemo se tudi Presti-DARNESS GROUP d.o.o., Mesariji Kokol, PRJ Halo d.o.o., baru »Pri Veseliču«, ki so nam pomagali pri pogostitvi naših gostov in s tem pokazali, da skupaj zmoremo.

Vsi skupaj smo spletli nove prijateljske vezi in na najboljši možen način predstavili naše delo ter kraje v katerih živimo.

Marjana Protner

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)