Spoštovani starši, drage učenke ter učenci!

Projekt Trajnostna mobilnost, ki na naši šoli že poteka od  leta 2020 se nadaljuje tudi v tem šolskem letu. Skozi celo šolsko leto učence pri različnih predmetih spodbujamo k mobilnosti na trajnostni način.

V  tednu otroka, dne 8.10.2024 bomo izvedli aktivnost za trajnostno mobilnost – Gremo peš s kokoško Rozi, ki bo vključila učence od 1. do 9. razreda.

Na lokaciji v Cirkulanah se zjutraj ob 7.45 uri zberemo pred Zdravstvenim domom v Cirkulanah in na lokaciji v Zavrču pred trgovino Haložanka v Zavrču ob 7.40 uri. Kombi vozi po ustaljenem urniku in učence odlaga na teh dveh lokacijah. Učitelji bomo učence pričakali pred trgovino Haložanka v Zavrču in pred Zdravstvenim domom v Cirkulanah.  Skupaj se bomo podali peš proti šoli.

Naš cilj je sprememba potovalnih navad osnovnošolcev, zmanjšanje motoriziranega prometa v okolici šol, zmanjšanje okoljskih obremenitev, spodbujanje gibanja otrok in krepitev zdravja otrok.

Starše, ki svoje otroke vozite v šoloprosimo, da v torek, 8.10.2024 ne pripeljete otroka do šole, ampak do Zdravstvenega doma v Cirkulanah ali do  Haložanke v Zavrču.

Učence, ki že imajo kolesarski izpit, pa spodbujamo, da se v šolo pripeljejo s kolesom kjer jih čaka dežurni učitelj. Za prihod v šolo lahko uporabite tudi rolerje, skiro ali rolko.

Ker smo odrasli vzgled našim otrokom, se zaposleni na šoli pridružujemo aktivnostim trajnostne mobilnosti Gremo peš. Hkrati pa apeliramo tudi na vas starše, da spodbujate svoje otroke k trajnostnemu prihodu v šolo.

Hvala vam za podporo in sodelovanje.

Koordinatorji projekta: Suzana Petek, Sonja Majcenovič in Ana Belšak

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)