Tržnico poklicev smo izvedli v sredo, 18. 1. 2023, na lokaciji šole v Zavrču. Udeležba je bila omogočena staršem in učencem naše šole, vse od 6. razreda dalje.

Na tržnici poklicev se je predstavilo 16 srednjih šol (Gimnazija in Srednja kemijska šola Ruše, Gimnazija Ormož, Gimnazija Ljutomer, Gimnazija Ptuj, III. gimnazija Maribor, Prva gimnazija Maribor, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor, Lesarska šola Maribor, Šolski center RogaškaSlatina, Prometna šola Maribor, Izobraževalni center Piramida Maribor, Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo Ptuj, Strojna šola Ptuj, Elektro in računalniška šola Ptuj, Srednja gradbena šola in Gimnazija Maribor in Škofijska gimnazija Maribor.

V sklopu srednjih šol sta bila predstavljena tudi dva dijaška domova (dijaški dom v sklopu Prometne šole Maribor in dijaški dom v sklopu Škofijske gimnazije Maribor). Predstavilo se je tudi podjetje Talum Kidričevo, ki že vrsto let sodeluje na naši tržnici.

Naši učenci in starši so dobili koristne informacije za nadaljnje izobraževanje.Vprašanja so lahko zastavljali mentorjem kakor tudi učencem srednjih šol (večina teh učencev je zaključilo osnovnošolsko izobraževanje na naši šoli v Cirkulanah in v Zavrču). Naši učenci in starši so bili s predstavitvijo zadovoljni, saj so lahko dobili informacije, ki so jih zanimale, iz prve roke.

Po končanih predstavitvah je sledilo kratko druženje v jedilnici naše šole za vse sodelujoče.

Zahvaljujemo se vsem srednjim šolam in podjetju Talum, da so našim učencem omogočili predstavitve in jim na tak način pomagali k lažji odločitvi na njihovi nadaljni poti izobraževanja.

Kolektiv OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)