Na naši šoli, na obeh lokacijah, smo naravoslovni dan pričeli s Tradicionalnim zajtrkom. Zbrali smo se po matičnih učilnicah ter skrbno pripravili vse za zajtrk.
Na mizah smo postregli lokalne dobrote in sicer mleko kmetije Vindiš, slovenska jabolka, med domačih čebelarjev iz šolskega čebelnjaka ter rženi kruh pekarne Suzane Arnečič. Vsem se seveda najlepše zahvaljujemo.
Dan smo nadaljevali z dejavnostmi povezanimi z mlekom po razredih: mleko in zdravje, hranilna sestava mleka, mlečna matematika, mlečna poezija…
Na razredni stopnji pa so bile delavnice primerne stopnji otrok, zagotovo pa pestre. Sestavili so mlečno kuharsko knjigo, kuhali kompot, izdelovali čebelice, kisali mleko, pekli skutino pito, mešali bananin smuti z arašidovim maslom, z orodjem Excel preverjali in računali podatke o porabi in proizvodnji mleka v Sloveniji in ustvarjali plakate in likovne izdelke. Najlepše od vsega pa je bilo videti nasmejane otroke, ki so ob delu uživali in bogatili znanje.