V soboto, 19. marca 2022, smo se s člani planinskega krožka OŠ Cirkulane-Zavrč, ki deluje v okviru PD Cirkulane, odpravili na planinski izlet na Donačko goro in nato še v športni center RIM v Nadolah.

Na pot smo se podali izpred šole v Cirkulanah. Prijazni voznik Frenk nas je z avtobusom zapeljal do Kupčinjega Vrha. Tu sta nas že čakala naš gostitelj v športnem centru, učitelj Robi in vodnik Božo.

Naprej smo se usmerili proti Rudijevemu domu. Uživali v prelepi prebujajoči naravi, občudovali cvetoči žafran in norice ob žuborečem potoku. Vreme nam je dobro služilo, bilo je prijaznejše, kot so kazale napovedi. Prvo okrepčilo in počitek smo opravili pri domu. Nato smo se podali proti vrhu Donačke gore. Vsi smo dosegli vrh.

Tu in tam je pomladanska utrujenost kakšen korak upočasnila, ampak poguma ni vzela. Ob razgledovanju, uživanju trenutka, ki ga doživimo le, če se potrudimo doseči svoj cilj, fotografiranju, kakšnem klicu domov s katerim se malo opravičeno pohvalimo… čas hitro mine in treba je razmisliti o sestopu v dolino. Sestop je sicer manj naporen, vedno pa so prisotne skrite nevarnosti na razmočenih ali krušljivih delih poti. Zato smo nekaj besed namenili tudi opremi in predvsem nujnosti uporabe primernih visokih pohodniških čevljev.

Zopet smo se zbrali in odpočili ob planinskem domu in nadaljevali do izhodišča v Kupčinjem vrhu. Sledila je kratka vožnja do Nadol, kjer smo obiskali športni park RIM in sprostili še preostalo energijo skozi športno-zabavne aktivnosti na igrišču, plezalni steni, na fitnesu na prostem… bilo je zelo lepo. Ampak vse kar je prijetno hitro mine in potrebno se je bilo odpraviti proti domu. 

Zahvaljujemo se Šolskemu skladu OŠ Cirkulane-Zavrč za odobritev sredstev za poravnavo stroškov prevoza. Hvala tudi učiteljici Janji za spremstvo na pohodu.

Lep planinski pozdrav!

Mentorja planinskega krožka: Ivo Zupanič, Maja Tašner

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)