Malo plaho smo pogledovali v nebo in se spraševali ali naj gremo ali ne. Odločili smo se da gremo. Čeprav nam je nevihta ves čas nakazovala svoj prihod, smo obisk pri čebelarjih opravili na suhem. No čisto sklepni del smo morali opraviti pod streho, ker se je “vlilo kot iz škafa” ampak, v varnem zavetju kombija med vožnjo domov, nam to ni pokvarilo dneva.

Mladi čebelarji smo se v spremstvu mentorjev Edvarda Hojnika in Janeza Zupaniča udeležili dneva odprtih vrat pri cerkvici svete Ane na Velikem Vrhu, ki ga je organiziralo ČD Cirkulane. Nekateri mladi čebelarji so tako prvič obiskali učni čebelnjak, nekateri že drugič. Iz panja smo vzeli dva sata in iz nju iztočili prvi letošnji med.

Naši gostitelji so pripravili tudi virtualni čebelnjak, razstavo čebelarske opreme, čebelarske literature, čebelarskih izdelkov… in nas pogostili z malico in napitki. Gotovo pa je najbolj teknil med, ki smo ga sami iztočili. Ob okušanju pa smo pozabili na kakšen čebelji pik.

Nekaj več o današnjem zanimivem dogodku bodo napisale še deklice iz petega razreda. Objavljeno bo takoj, ko dobim. Zaenkrat, pa si oglejte nekaj fotografij našega prijetnega druženja.

Janez Zupanič

 

Špela, Rubi, Lea in Anamarija iz petega razreda so srečanje s čebelarji opisale tako:

Danes smo se odpravili na Sv. Ano in si ogledali šolski učni čebelnjak. Najprej smo si oblekli čebelarske zaščitne obleke. Nato smo šli do čebelnjaka kjer nam je mentor Edi razkazal panje in iz panja vzel satje. Ker to čebelam ni bilo všeč so se maščevale s kakšnim pikom – pa ni bilo hudega. Mentor Edi je pri delu uporabljal kadilnik in nam dal izvzeta sata, ki smo ju nesli v točilo.

Sledila je malica, hrenovke z gorčico in kruh ter sok. Poskusili smo tudi med, ki smo ga iztočili in še druge dobrote, ki so nam jih pripravili čebelarji. Pred odhodom smo se še zahvalili organizatorjem in predvsem predsedniku Čebelarskega društva Cirkulane.

(Skupno 361 obiskov, današnjih obiskov 1)