Še preden se je novo šolsko leto začelo, smo na nagradno ekskurzijo peljali Naj učence, Naj razred, Naj športnike in tiste učence, ki so dosegli izjemne dosežke pri nacionalnem preverjanju znanja v preteklem šolskem letu.

Tako smo se v torek zjutraj, 29. 08. 2017, odpravili proti Vačam pri Litiji. Pri starem vodnjaku nas je pričakala čisto prava vaška klepetulja, ki nam je povedala nekaj zanimivosti o življenju na Vačah nekoč in danes. V bližnji cerkvi Sv. Andreja smo si ogledali božji grob, narejen iz čudovitega vitraža. Na sprehodu skozi vas nas je presenetil palček, ki nam je na zabaven in pravljičen način povedal veliko zanimivega o sušilnici lanu. Občudovali smo tudi povečano poustvaritev znane Situle z Vač in na fosilni morski obali prave fosilne ostanke s tega področja. Pot smo nadaljevali v GEOSS. V samem srcu Slovenije smo ob Zdravljici začutili pravi pomen narodnosti.

Za konec smo izkoristili nagrado, ki smo si jo prislužili kot Naj simbioza šola 2017. Podali smo se v Pustolovski park GEOSS, kjer smo uživali na plezalnih vrveh.

Učenci so se domov vrnili z ugotovitvijo, da je vsak trud na koncu poplačan.

Telopea Matjašič

(Skupno 630 obiskov, današnjih obiskov 3)