Slovenski_Zajtrk

V petek, 18. 11. 2016, smo na šoli opravili Tradicionalni slovenski zajtrk. Glavni cilj oziroma namen razglasitve takšnega dneva je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanitev mladih s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju. Na zajtrku  so se nam pridružili tudi donatorju medu, naši čebelarji in ga. Ida Vindiš Belšak, ki nam je postregla z mlekom iz njihove kmetije.  Naš zajtrk je vseboval: črni kruh, maslo, med, mleko in jabolko lokalnih dobaviteljev.

Med so prispevali čebelarji iz Cirkulan, Zavrča in okolice:

  • Čebelarski krožek naše šole
  • Janez Jurgec
  • Milan in Olga Kolednik
  • Zvonko Mlakar
  • Janez Plohl,
  • Stanko Kitak
  • Branko Petrovič
  • Miran Kristovič
  • Alojz Pravdič
  • Slavko Pravdič

Mleko nam je donirala  kmetija Ide Vindiš Belšak iz Leskovca, maslo so prispevale Ljubljanske mlekarne, kruh kmetija Arnečič, jabolka pa sadjarstvo Meško iz Velike Nedelje.

Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo.

Ravnateljica
Suzana Petek

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)