V petek, 20. novembra 2015, bomo obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.
Projekt izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za šolstvo in šport ter Ministrstvo za zdravje v sodelovanjem z organizacijami kmetov, čebelarjev in živilske industrije ob strokovni podpori Inštituta za varovanje zdravja RS, Kmetijske svetovalne službe Slovenije in Zavoda RS za šolstvo.
Učencem bomo postregli: črni kruh, maslo, med, mleko in jabolko lokalnih dobaviteljev.
Namen in cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka:
- izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
- poudariti pomen in prednost lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
- poudariti pomen kmetijske dejavnosti za okolje,
- poudariti pomen čebelarstva za kmetijsko pridelavo,
splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Več informacij najdete na spletni strani
http://www.tradicionalni-zajtrk.si/