Največ je vredno to, da smo ljudje. In ljudje si moramo med seboj pomagati. Pomagati zato, ker nam je tesno pri srcu, kadar vidimo človeka v stiski. Pomagati zato, da bomo lahko na naši zemlji vsi živeli lepo, zdravo in srečno življenje.

Otroštvo je srečno, starost je lepa. Vendar potrebujejo stari ljudje veliko pomoči in razumevanja. Predvsem pa prijaznosti in tople besede. Svoji babici in dedku ni težko biti dober, marljiv vnuček, vnukinja. Mnogo pa je starih ljudi, ki svojih vnučkov nimajo. Tem morajo priskočiti na pomoč mladi člani RK.

S temi uvodnimi besedami smo pričeli kratek program, ki smo ga predstavili na srečanju starejših občanov, članov RK in krvodajalcev, ki je potekalo v soboto, 29. avgusta 2015. Učenci so najprej predstavili kratko igrico Križem kapica, nato pa še zapeli nekaj pesmic, recitirali in zaplesali. Teta Trezika pa jim je še zaigrala na ustno harmoniko in zapela pesem, katero je sama napisala ob priložnosti, ko je že 50 krat darovala kri.

Ob koncu programa so bili slavnostno sprejeti med mlade člane RK. Izkaznico in majhno darilce jim je izročila gospa Marjana Cafuta, čestitala pa sta jim še predsednik RK, gospod Stanislav Ivančič in krvodajalka Trezika Zebec.

Zapisala: Dragica Zagorec
Foto: Ivo Zupanič

 

 

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)