Odpočiti in polni energije smo v sredo, 26.8.2015, po dolgih počitnicah spet prišli v šolo, saj je bil pred nami še izlet projekta Popestrimo šolo.

Odpravili smo se v Slovenske Konjice – mesto cvetja in vina, ki se poleg mnogih priznanj za urejenost, ponaša tudi z dvema zlatima medaljama za najlepše urejeno evropsko mesto.

Najprej smo si ogledali mestno jedro s številnimi vodnjaki, kipi in Mestno galerijo Riemer, kjer se nahajajo likovna dela vrhunskih slovenskih in svetovnih umetnikov, ter zbirko starinskega pohištva. Pot smo nadaljevali skozi mestni park, kjer so se učenci poigrali in preizkusili v športnih veščinah. Na dvorcu Trebnik nas je sprejela dvorjanska dama, oblečena v tradicionalna grajska oblačila. Učencem je predstavila posebnosti dvorca, povedala jim je nekaj o ekologiji, o eko in bio pridelovanju zelenjave in zelišč. Sledila je delavnica izdelovanja rož iz tekstila, ki smo jih odnesli k čebelarju k čebelicam. Na čebelarstvu Žvikart so nas popeljali v skrivnostni svet življenja čebel, predstavili so nam zdravilnost medu in drugih čebeljih izdelkov. Različne vrste medu in medenjake smo lahko tudi poskusili. Zahvalili smo se čebelarju in pot nas je vodila naprej v težko prikovani živalski vrt. V Mini Zoo Landu smo vstopili v skrivnostni svet starodavnih kultur sredi džungle, polne nevarnosti in osupljivih lepot. Tropske ptice so preletavale iz drevesa na drevo nad našimi glavami. Ob vhodu pa nas je pozdravil govoreči papagaj Jaka, nad katerim so bili učenci še posebej navdušeni. Ogledali smo si lenega krokodila, razigrano opico Ficko, poskočne kenguruje, pritlikavega zebu-ja, nosate medvedke, rakune, mini prašičke, želve, zajčke, ovčke in številne druge živali. Učenci so se navdušili nad tematskimi prizorišči in igrali za otroke. Spuščali so se po toboganu, po vrvi in viseči železnici. Veliko jih je jahalo prelepega rjavega konja, ki jih je popeljal nekaj krogov.

Slovenske Konjice so zelo bogato mesto, ki nam bodo zagotovo ostale v lepem spominu. Zadovoljnih obrazov in malo utrujeni smo v poznih popoldanskih urah odšli proti domu in za nami je bil še en prekrasen počitniški dan.

Besedilo in slike: Marjetka Mlakar

(Skupno 395 obiskov, današnjih obiskov 1)