V petek, 18. novembra 2022 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti TSZ. Ta projekt se je prvič udejanjil tretji petek v novembru leta 2011 na pobudo Čebelarske zveze Slovenije  in sicer s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki – vse domačega izvora.

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk naj za otroke postane poseben praznik. Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je mleko in mlečni izdelki. K temu spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!« Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino a tudi širšo javnost o pomenu zajtrka. Obenem pa širiti zavest o prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva, o pravilnem ravnanju z odpadki, ter racionalnem ravnanju z embalažo.

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)