V soboto, 22. oktobra 2022, smo se odpravili na uvodni planinski pohod, v novi sezoni, po domači okolici. Tokrat smo se potepali po območju občine Zavrč.

Vir slike: Spletna stran občine Zavrč

Na pot smo se podali izpred šole v Zavrču. Krožna pot nas je vodila po markiranih poteh, ki vodijo po občini Zavrč in tudi po brezpotjih, pešpoteh in gozdnih vlakah.

Na pohodu smo namenili pozornost ustrezni planinski opremi, osnovam orientacije – predvsem orientiranju v naravi brez karte. Ogledali in pogovorili pa smo tudi o tehnični in sakralni dediščini kraja, ki smo jo srečali na našem pohodu. Pomembno je, da (s)poznamo in cenimo bogastvo domačega kraja. Domača okolica, odeta v čarobne jesenske barve, je na vsakega od nas pustila nepozaben vtis.

Prijetno utrujenim nam je teknila malica, iz nahrbtnika, na postankih. Žigosali smo dnevnike Mladi planinec – tisti, ki jih še nimajo pa so dobili žig na roko.

Pohvalno je, da so se vsi prijavljeni pravočasno zbrali na zbirnem mestu in bili primerno opremljeni za pohod. Najbolj pa smo veseli novih članov mladinskega odseka PD Cirkulane, ki so bili z nami prvič.

Hvala tudi staršem za podporo in skrb pravočasen prihod otrok na zbirno mesto in prevoz domov po povratku.

Mentorji planinskega krožka se veselimo nadaljnjega sodelovanja in prijetnega druženja z vami.

Lep planinski pozdrav!

Zapis in fotografije: Maja Tašner in Ivo Zupanič

(Skupno 171 obiskov, današnjih obiskov 1)