V tednu otroka nam je na obeh lokacijah uspelo izpeljati tudi čudovita tehniška dneva. Poudarek smo tokrat dali našemu novemu projektu; vzgoji in izobraževanju za trajnostni razvoj (VITR). Pričeli smo z izdelavo nekaterih učil in pripomočkov iz naravnih materialov za učilnici na prostem.

Tako so nastali “žužkohoteli”, smerokazi, napisi za gredice, didaktične domine, kocke, klopotci in še kaj. Obnovili smo tudi znanje o podnebnih spremembah in naredili poskus z zakopanimi smetmi. Vse te pripomočke si želimo kmalu preseliti v “zunanjo” učilnico. Čisto sami smo si spekli tudi svoje slastne žemljice in se učili plesati folkloro. Z aktivnostmi smo še posebej poudarili tudi pomen trajnostnega razvoja in kulturne dediščine naših krajev.

Za pomoč pri izvedbi se za nova spoznanja iz srca zahvaljujemo Folklornemu društvu iz Cirkulan, še posebej Petri Kolednik in Maji Glaser Bedenik, Društvu gospodinj iz Zavrča in Društvu gospodinj iz Cirkulan. Prav tako hvala našim kuharicam, ki so priskočile na pomoč

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)