Dragi učenci, spoštovani starši!

Na vrata je potrkal zaključek šolskega leta 2020/2021. Tukaj je dan, ko boste za nekaj časa pospravili šolsko torbico in se prepustili poletnim, mokrim in igrivim dogodivščinam. Čas, ko zjutraj ne bo zazvonila budila in čas, ki si ga boste vzeli le zase. Ves čas pravim, da je čas zase čudovit čas; ko napolnimo baterije v svoji duši, ko se brez skrbi ozremo v nebo, ko bi zraven metulja na domačem travniku svobodno odleteli v svobodni svet.

Učencem bi se rada zahvalila za marljivo šolsko leto, za vse dosežke, uspehe in osvojene vrhove, ki so vas potiskali naprej. Verjamem, da boste nekateri že kmalu pogrešali prijatelje, šolo, morda celo učitelje. Ne pozabite čisto na šolo. Vzemite na dopust kakšno zanimivo knjigo, porišite kamne najlepših oblik, preštejte zvezde na poletnem nebu, pomagajte staršem pri hišnih opravilih. Vse to je šola: šola slehernega življenja.

Hvala tudi vam, spoštovani starši! Za bdenje, podporo, povezovanje in pisanje skupnih zgodb letošnjega šolskega leta, ki nas je varno in zanesljivo pripeljala v pristan. Brez vas to ne bi bilo možno.

Tudi na naši šoli smo danes obeležili jutrišnji državni praznik, ko se spomnimo, kako je naša barvita deželica na sončni strani Alp pred tridesetimi leti formalno postala neodvisna država. Država je namreč vse okrog nas. Je naš jezik, kultura, je pesem, je stih. So gozdovi in reke, ki premagajo vse prepreke. 

Dragi učenci in otroci! Zdaj pa brž v korak in tja, kjer se stari čas konča. V čas brezskrbnosti, vendar previdnosti. V čas otroške preprostosti in veselja. V čas novih dogodivščin in neverjetnih poletnih spominov. Med žitno klasje, ki ga božajo žarki. Med makova polja in pokošene trave, ki dajejo vonj poletja. Slovenski pesnik je pesnil takole:

Šolske skrbi in stvari
moraš v predal zakleniti,
da ti ne morejo počitnic greniti,
a tudi ne pobegniti.

Nato moraš počitnicam
natančno dneve prešteti
in vsak dan moraš nekaj
hoteti, želeti, početi.

Počnite tisto, kar vas osrečuje, želite si tisto, kar vas izpolnjuje! Septembra pa – vzamemo pero in pišemo novo zgodbo o uspehu, znanju, spominih in dogodivščinah. Pazite nase!

Ravnateljica Suzana Petek

(Skupno 363 obiskov, današnjih obiskov 1)