Tradicionalni slovenski zajtrk je postal priljubljen in je s kmetijskega, zdravstvenega in vzgojnega vidika zelo pomemben projekt. Ker njegova izvedba lani ni bila izvedljiva na način, da bi v vzgojno-izobraževalnih ustanovah lahko pripravili zajtrk, se je ministrstvo s partnerji projekta odločilo, da še pred koncem letošnjega šolskega leta vendarle omogočimo njegovo nadomestno izvedbo, ki je potekala v petek, 11. junija 2021. Zajtrk smo pripravili po zgledu Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Sestavljen je bil iz mleka, masla, kruha, medu in jabolk. Vsa ponujena hrana je bila pridelana in predelana v naši državi in, na kar smo še posebej ponosni, lokalna iz domačega okolja. Ta dan smo izkoristili za pogovor in dejavnosti.

Naše zdravje je možno ohraniti s pravilno prehrano in primerno telesno aktivnostjo. Pomembno je, da s tem osveščamo že najmlajše otroke, ki nato svoje navade ohranijo tudi v kasnejših letih.

Vodji prehrane Nikolina in Karla

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)