Šolsko leto se je hitro obrnilo in devetošolci so že na pragu novih, srednješolskih pustolovščin, a prvošolčkom, ki so letos komaj dobro zakorakali po šolskih hodnikih, bodo ostali v lepem spominu.

Skozi celotno šolsko leto so skrbeli za prvošolce in septembra 2020, ko se je še dalo, so jim pomagali premostiti prve težave pri orientaciji na šolskih hodnikih in tako so mali počasi izgubili strah pred neznanim. Razložili so jim tudi nekatera šolska pravila, tako je potekalo spoznavanje in hkrati druženje, kajti namen projekta Mali in veliki prijatelji je tkanje prijateljskih vezi, vzpodbujanje pozitivne samopodobe in medgeneracijsko povezovanje, ki je tudi eden od ciljev Evropske mreže Zdravih šol, katerim sledi vsako leto tudi naša šola.

Tudi ko je zaradi epidemije šola zaprla svoja vrata, so se devetošolci kljub številnim obveznostim spomnili na male prijatelje. Ob ponovni vrnitvi v šolske klopi so jim napisali pisma dobrodošlice in jih poslali na šolo. Toliko srčnosti in vznemirjenja je velo iz njih, da je bila radost ob novem sklenjenem prijateljstvu kar otipljiva. Prvošolci so jim v zahvalo podarili lutke – narisane velike prijatelje. Šele takrat je v devetošolcih privrelo na dan spoznanje, kakšen vzor in ponos so malim. To je spomin za celo življenje. Ob koncu druženja je nastal videoposnetek, s katerim so odhajajoči pokazali, da jim je mar za male, za njihov razvoj in prihodnost.

Učenci na lokaciji Cirkulane so že v času decembrskih praznikov posneli voščila za svoje male prijatelje in jih ob koncu šolskega leta razveselili s fotografijami in posvetili.

Ponosne smo na njih!

Petra Purgaj, Marjana Protner, Nastja Pančič Čurin,  razredničarke 9. razredov

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)