Spoštovani starši, dragi učenci.

Zadnji januarski teden v januarju se vztrajno poslavlja. Dnevi se daljšajo in narava se že pusti razvajati sončku. Ta teden je bil za vse nas pravzaprav poseben. Dolgo smo ga čakali in ga vendarle dočakali. V šolske klopi so se namreč vrnili učenci prve triade. Po dobrih treh mesecih je naša šola ponovno dobila svoje »stanovalce« in prav čudovito je bilo ponovno slišati otroški smeh in igrivost. Učencem smo seveda pripravili čudovito dobrodošlico in verjamem, da so se nekateri počutili kot prvi šolski dan. Veste, kaj? Nekaterih skorajda spoznali nismo, saj so se v tem času prelevili v prave velike junake. Skupaj smo se trudili za »mehak« vstop, se posvetili ponavljanju in utrjevanju znanja ter spodbujali radovednost. Seveda smo se podali tudi v naravo in prvi teden zaključili z lepimi vtisi. Ob upoštevanju navodil in priporočil MIZŠ in NIJZ smo ustvarili dobre učne in delovne pogoje za šolski proces, v katerem se še naprej trudimo postavljati temelje na izobraževalni poti in učiti za življenje.

Pohvaliti želim tudi vse učence od 4.-9. razreda, ker se še naprej trudite in opravljate svoje obveznosti na daljavo, pri tem pa ste kreativni, radovedni in zelo odzivni. Močno si želim, da se tudi vi kmalu vrnete v šolske klopi, da lahko nadaljujemo in nadgrajujemo začrtane poti.

Hvala tudi vam, dragi starši, ker ste še zmeraj prepotrebna opora in spodbuda učencem pri pouku na daljavo. Čeprav se z njimi ves čas trudite, vseeno ne pozabite, da je pomembno tudi to, da otrokom včasih dopustimo, da delajo napake, saj so le-te sestavni del življenja in zato njihove najboljše učiteljice na poti v odraslost.

V tem tednu smo na daljavo izvedli kar nekaj aktivnosti; v ponedeljek, 25. 1., smo izvedli tehniški dan, na katerem so učenci urili svoje ročne spretnosti in razvijali likovno domišljijo. V sredo smo izvedli še naravoslovni dan, kjer so se učenci podali naravo, opazovali okolje in ustvarili čisto svoje vtise. Verjamemo, da so te dni prav gotovo združili prijetno s koristnim.

Hkrati vas obveščam, da se pouk v šoli tudi v prihodnjem tednu izvaja za učence prve triade, pouk za ostale učence pa bo še naprej potekal po ustaljeni navadi, torej na daljavo.

Želim vam čudovit januarski vikend, ki ga naj pospremim s čudovito mislijo: »Dajmo vsakemu dnevu možnost, da postane najlepši v življenju.«

Ravnateljica Suzana Petek

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)