Spoštovani starši, dragi učenci!

Prišel je tisti dan v letu, ki se ga po navadi vsi zelo veselimo. Čas, ko se naša srca napolnijo z čarobnostjo, srca pa zasijejo v upanju na lepo prihodnost … Je že vikend?? Kako hitro tečejo dnevi …Te dni nas bo obiskal tudi prvi dobri mož, sv. Miklavž. Njegova figura je pravzaprav dozorela v zelo zelo starem izročilu. Danes na predvečer svetega Miklavža ta dobri mož v družbi parkljev obišče otroke in jih po navadi skromno obdaruje: včasih je prinesel suho sadje, jabolka, fige, mandarine, sladkarije. Poredne pa na žalost čaka le šiba, vendar mislim, da bodo parklji z našimi otroci imeli zelo zelo malo dela😊

Dragi učenci, vesela sem, da ste ta teden uspešno “pospravili” pod streho nove snovi, dognanja, nova spoznanja. Prepričana sem, da ste se ponovno veliko naučili, hkrati pa ne dvomim, da boste to znanje shranili v svoj “prostorček”, kjer se prepletata radovednost in domišljija. In prav je tako! Želim vam, da ste pri delu še naprej tako uspešni; znan rek namreč pravi, da “biti pripravljen pomeni že napol zmagati”. Upam, da ste se v teh dneh naužili tudi prvih snežink, morda vzeli sanke ali pa le uživali v čudoviti zimski pokrajini, ki je med haloškimi griči še kako čarobna.

Spoštovani starši, prav tako se vam ponovno zahvaljujem za vso pomoč, ki jo nudite našim učencem, saj se zavedam, da brez vaše pomoči naši otroci ne bi zmogli premostiti ovir. Hvala za podporo, s katero jih motivirate, ter jim stojite ob strani tudi, ko se pojavi kakšna prepreka.

Hkrati vas želim obvestiti, da se na podlagi okrožnice MIZŠ z dne 3. 12. izobraževanje na daljavo nadaljuje po ustaljeni navadi. Vsi skupaj upamo, da se bodo razmere kmalu izboljšale, da si bomo lahko v živo zaželeli lepe praznične dni. O vseh spremembah vas bomo obveščali, zato spremljajte spletno stran šole.

V teh dneh vam želim, da se imate lepo. Da opazujete svet okrog sebe, ponekod pa tudi čudovito belo odejo, v katero se je te dni odela narava. Da začutite bližino praznikov, ki bodo morda letos malce drugačni, a verjamem, da v vsakem od nas brli lučka upanja, ki bo razsvetlila tedne, ki prihajajo.

Naj torej na miklavževo čimmanj rožlja in naj vam Miklavž lepe misli preda😊 Vse dobro želim!

Ravnateljica Suzana Petek

Zanimiv prispevek o Miklavžu oz. sv. Nikolaju si lahko pogledate na spodnji povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=bm2T5dAHsGs

Najmlajši lahko prisluhnete Miklavževim lahkonočnicam, čudovitim pravljicam, ki jih najdete na tej povezavi:
https://www.youtube.com/watch?v=qD69zM6WH7k

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)