Košarice smo vzeli
in v gozd jesenski šli.
Smo gobice iskali,
po listju brskali. (J. Bitenc, Po jurčke)

Dragi učenci, spoštovani starši.

Jesen nas vedno znova spomni, kako mavričen je lahko naš vsakdanji svet. To je čudovit čas, ko nam narava razkrije svojo zadnjo lepoto, kakor da bi celo leto varčevala za ta veliki finale. Zdaj smo se že vpeljali v novo šolsko leto in se trdno odločili, da bomo dosegli prav vse zastavljene cilje.

Žal je trenutna aktualna situacija takšna, da so učenci predmetne stopnje morali pričeti z izobraževanjem na daljavo že v tem tednu. Hkrati smo se spopadali z nenehnim izpadom spletnih učilnic na nacionalni ravni, a so zadeve v urejanju in verjamemo, da bomo z delom na daljavo lahko brez težav nadaljevali, v kolikor bo to potrebno. Vsi strokovni delavci se bomo trudili po najboljših močeh, da bo delo od doma čim manj stresno in tekoče, čeprav se vsi dobro zavedamo, da dragocene interakcije med učencem in učiteljem, kakršna poteka v razredu, ne more nadomestiti noben ekran.

Dragi učenci, ponosna sem na vas, ker ste tako marljivo in vztrajno ta teden izobraževanja na daljavo pripeljali do konca. Prav tako se zahvaljujem vam, dragi starši, ki vzpodbujate naše otroke in bdite nad njimi, jim pomagate po najboljših močeh, hkrati pa skrbite, da vzgojno-izobraževalno delo tudi na tak način teče nemoteno. To, da hodimo po isti poti v tem času in smo še bolj povezani, je namreč še kako pomembno.

Na tem mestu bi prav vsem učencem rada zaželela čudovite, predvsem pa zdrave jesenske počitnice. Odpočijte si, vzemite si čas za svoje aktivnosti, izrežite kakšno bučo, vzemite kakšno dobro knjigo in zaplavajte v svet pravljic. Vsaj malce odložite šolske skrbi, da boste spočiti in polni nove energije zakorakali v učne aktivnosti v mesecu novembru. Verjamem, da boste jih preživeli kar se da lepo in se naužili tudi naše čudovite narave, ki se te dni preliva v krasnih toplih barvah.

Vaša ravnateljica Suzana Petek

(Skupno 294 obiskov, današnjih obiskov 1)