V petek 12. 6. 2020, so se zaključno prireditvijo poslovili učenci OŠ Cirkulane-Zavrč, z lokacije Zavrč. 11 valetantov je ponosno zaprlo knjigo osnovnošolskega izobraževanja in se odpravilo novim izzivom naproti. Letošnja zaključna prireditev je bila malce drugačna, saj je potekala v drugačni, intimni sferi završke jedilnice, kjer zaradi razmer trenutnega časa niso bili prisotni starši, temveč le učitelji.

Devetošolci so pripravili zanimiv predstavitveni program, v katerem so s pomočjo video projekcije prikazali video predstavitev svojih devet let šolanja na šoli v Zavrču, ki so jih zaznamovala. Ob tem so se osredotočili na svoj vstop v šolo in prikazali, kako so skozi vsa leta dozorevali pred očmi učiteljev in staršev.  Seveda ni manjkalo emocionalnih pesmi, ob katerih je v očeh zaplavala tudi kakšna solzica.

Njihova razredničarka Vesna Koren je ob slovesu povedala čudovito zgodbico o metulju, ki se nekega dne razvije iz prelestne gosenice in poleti v svoj, novi svet. Učenci so za svoj devetletni trudi prejeli tudi priznanja in nagrade. Na novo pot jih je pospremila tudi gospa ravnateljica, Suzana Petek, in jim dejala, da naj po mavrični življenjski cesti, po kateri hodijo, zmeraj poslušajo sebe in vrednote, ki so del njih, ob tem pa jim svetovala, naj jim prepreke prav nikoli ne dovoljujejo obupati. Učenci so se zahvalili svoji razredničarki Vesni, sorazredničarki Tereziji in ravnateljici, ob tem pa dali slutiti, da so v svojem osnovnošolskem izobraževanju postali zreli ljudje, ki čakajo, da vzletijo v svet.

Završkim devetošolcem, generaciji 2005, želimo najslajše počitnice doslej. Bodite srečni kot vesolje in neukrotljivi kot širno morje!

Kolektiv OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)