RAZRED: 1. – 9. razred

DATUM: četrtek, 14. 5. 2020

Dragi učenci in starši!
Pred kratkim ste učenci višjih razredov v okviru tehniškega dne pripravili svoja kolesa za varno vožnjo. Verjamemo, da imate tudi učenci nižjih razredov že pripravljena kolesa, saj je zunaj krasno vreme in kolo kar vabi. Sedaj je čas, da tehniški dan nadgradimo in kolesa kar najbolje uporabimo. Kolesarjenje je dejavnost, ki ima veliko pozitivnih učinkov na zdravje in je primerna za vso družino, vi pa ste po urah sedenja za računalniki in zvezki verjetno zelo potrebni sprostitve… zato… STE PRIPRAVLJENI NA ŠPORTNI DAN NA KOLESU?

Športni dan bomo razdelili na dva dela: PRIPRAVA KOLESARJA IN KOLESA ter AKTIVNOSTI NA KOLESU.

Verjamemo, da imate vsi svoja kolesa, če pa ga trenutno nimate, predlagamo, da si ga izposodite od znancev ali sosedov. Učenci od 1.-5. razreda boste potrebovali pomoč staršev (pomoč pri navodilih, pregled kolesa in pomoč pri aktivnostih na kolesu, spremstvo na cesti), zato lahko športni dan izvedete tudi popoldan, če so starši dopoldne v službi, lahko pa tudi čez vikend.

Prosimo, da se držite splošnih navodil v času epidemije. Kot velja za vse športne aktivnosti, pa je pomembno predvsem to: telovadite samo, če ste zdravi in brez poškodb, bodite primerno oblečeni, pijte tekočino, poslušajte svoje telo (ne pretiravajte), primerno pripravite teren za vožnjo (odstranite vse nevarne, ostre predmete…). Še posebej bodite pozorni na dosledno upoštevanje cestno-prometnih predpisov in na vse udeležence v prometu… Če boste kolesarili po poteh skozi gozd, se zaščititi pred klopi! Bodite previdni tudi z vsem orodjem in rekviziti, ki jih boste uporabljali.

Športni dan obvezna aktivnost za vse učence, veseli bomo vaših odzivov v obliki fotografij, posnetkov, risb, zapisov… Pošljite jih razrednikom, če želite objavo na šolski FB strani, pa tudi športnim pedagogom na e-pošto: mitja.vidovich@gmail.com ali na messenger.
Verjamemo, da vam bodo aktivnosti športnega dne na daljavo všeč in boste vsi člani družine uživali! Ostanite zdravi in fit!
Vaši učitelji OŠ Cirkulane-Zavrč
PS: (za morebitna dodatna vprašanja se obrnite na športne pedagoge ali razrednike).

Navodila za izvedbo športnega dne!!!

(Skupno 936 obiskov, današnjih obiskov 1)