Zajtrk je zagotovo najpomembnejši obrok vsakega dneva, zlasti pri najmlajših. Redno uživanje zajtrka je pomembno, saj prispeva tudi k boljšemu delovanju možgančkov. Velikokrat pa pozabimo, kaj pravzaprav je zdrav zajtrk. V kopici marketinških produktov in naglici posežemo po procesirani hrani in pozabimo na tisto, kar imamo pred nosom. V slovenskih šolah in vrtcih je v petek že tradicionalno potekal projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, v njem pa z največjim veseljem sodeluje tudi naša šola. Gre za projekt, v katerem se spomnimo lokalnih pridelovalcev in skupaj posežemo po zdravem zajtrku. Učenci so zjutraj najprej pozajtrkovali kruh, maslo, med in jabolko ter nazdravili z mlekom, nato pa, s pomočjo organiziranega programa, skozi ves dan spoznavali skrivnosti in pasti sladkorja, ki je v prehrani današnjih otrok še kako prisoten. Zvedavost in radovednost učencev sta bila pokazatelja, da je bila tema o pridelavi in uporabi sladkorja še kako zanimiva in poučna

Ob tej priložnosti se OŠ Cirkulane-Zavrč iskreno zahvaljuje tistim, ki so nahranili naše želodčke in dokazali, da je domače najboljše. Zahvalo izrekamo obema čebelarskima društvoma, ki sta poskrbeli, da je bilo naše jutro medeno. Hvala tudi pekarni Blanke Arnečič, da je zadišalo po domačem kruhu. Seveda hvala tudi gospe Idi Vindiš Belšak, da smo uživali ob domačem kravjem mleku. Hvala tudi vsem ostalim, ki ste poskrbeli, da je tradicionalni slovenski zajtrk uspel. Naj se za zajtrk torej večkrat »cedita« med in mleko!

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)