V okviru projekta Trajnostna mobilnost, z Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Zavrč in občine Cirkulane ter Evropskega  tedna mobilnosti smo v četrtek, 19.9.2019, izvedli  na obeh lokacijah skupni prihod otrok v šolo  na trajnostni način – peš. Učence smo celi teden spodbujali k prihodom v šolo na trajnostni način (peš, s kolesom, s skirojem, rolko, z javnimi prevoznimi sredstvi) in jim v okviru projekta razdeljevali karte za trajnostne prihode v šolo. Učenci so aktivnosti vzeli resno in vsak dan znova dokazovali, da se želijo gibati in s tem krepiti svoje zdravje.

Namen Gremo peš  je spodbuditi naše učence, da v šolo prihajajo na trajnostni način in s tem skupaj načrtujemo ustrezno infrastrukturo za varno pot v šolo.

Na lokaciji v Cirkulanah smo se zjutraj ob 7.30 uri zbrali na 4 lokacijah:

  1. Pri gostilni Levičnik v Cirkulanah
  2. Pri farmi Zelenik v Gradiščah
  3. Pri Zvonku Koledniku v Medribniku
  4. Pri »Bložakovem« mostu v Pristavi

Na lokaciji v Zavrču smo se zbrali ob 7.30 uri pri trgovini Haložanka.

Učitelji smo učence in starše pričakali na teh lokacijah in skupaj smo se  peš odpravili proti šoli.

Vsem udeležencem pohoda smo razdelili odsevne trakove ali kresničke.

Vsi udeleženci, učenci, starši in učitelji na lokaciji Zavrč, smo na zbirnem mestu za spodbudo prejeli vsak eno žemljico, katero je donirala trgovina Haložanka. Iskrena hvala za takšno presenečenje. Hvala tudi Policijski postaji Gorišnica in staršem naših otrok za spodbudo, dobro voljo ter spremstvo.

Vzdušje je bilo enkratno, vsi smo bili zadovoljni, nasmejani in srečni. Glede na pozitiven odziv razmišljamo, da bi mogoče v naslednjih mesecih to aktivnost ponovili.

 

Vodja projekta »Trajnostna mobilnost «

(Skupno 280 obiskov, današnjih obiskov 1)