V petek, 25. maja 2018, smo se učenci 9. razredov OŠ Cirkulane-Zavrč in učenci iz OŠ Podlehnik odpravili na tridnevno zaključno ekskurzijo. Ob 7. uri smo se odpravili iz Zavrča, ob 7.15 iz Cirkulan in nazadnje še ob 7.45 iz Podlehnika. Na avtobusu smo se vsi zelo zabavali.

Naš prvi postanek je bil na Bledu, kjer smo se fotografirali ob Blejskem jezeru. Videli smo tudi cerkev, ki je na sredini Blejskega jezera na majhnem otočku, ter grad, ki stoji na pečini nad jezerom. Na Bledu smo imeli nekaj časa, da se sprehodimo in tudi za blejsko kremšnito.

Nato smo se odpravili proti Planici, kjer smo se povzpeli na vrh skakalnice. Bilo je težko, ampak nam je uspelo! Ko smo prišli nazaj dol, smo si odšli pogledat Nordijski center Planica. Po vseh ogledih smo se preko Italije odpeljali v Tolmin, v CŠOD Soča, kjer smo tudi prespali v petek in soboto.

Sobota je bila v mojih očeh najboljša, saj smo odšli na rafting na reki Soči, ogledali smo si tudi reko Tolminko. V teh krajih sem bil prvič in upam, da ne zadnjič. Najprej smo si šli ogledat reko Tolminko in Tolminska korita. Prvo smo prečkali hudičev most in potem nadaljevali po zanimivi potli da smo videli celotno lepoto reke Tolminke. Vsi smo naredili veliko fotografij in vsi smo se čudili, kako je lahko reka tako lepa! Pred tem pa nam je voditeljica povedala vse o zgodovini in legendah reke Tolminke in Tolminskih korit. Potem smo se odpravili na najbolj neučakan dogodek. Rafting! Vsi smo komaj čakali na to. Vsaka skupina po 7 je dobila svojega vodiča, ki nam je pomagal, da smo se naučili obvladati čoln. Med seboj smo tekmovali in se špricali z vodo. Ko je bilo raftinga konec, smo se odpravili nazaj v Tolmin, kjer nas je voditeljica peljala na sladoled in sprehod z ogledom tolminskih znamenitosti. Po sladoledu smo hiteli domov, da bi si ogledali finale Lige prvakov. Več kot polovica gledalcev nas je bilo razočaranih nad golmanom in tekmo. Težko smo odšli spat, saj nas je večina bila navijačev Liverpoola, ampak ne more se vedno izteči vse dobro!

Naslednji dan smo se odpravili v Trst, kjer smo dobili svojega vodiča, ki nam je razkazal Trst in njegove znamenitosti. Ko smo si ogledali vse znamenitosti in lepote Trsta, smo se odpravili v Koper, kjer smo imeli kosilo in imeli nekaj časa za nakupe spominkov ali kakšno pijačo s prijatelji. Vsi smo prišli iz trgovskega centra veseli, potem pa je sledilo kopanje v morju, na koprski plaži. Preoblekli smo se in takoj odšli v vodo. Na začetku je bila mrzla voda, ampak po določenem času je bila voda perfektna. V Kopru smo tudi videli razstavo športnih avtomobilov, ki so bili zelo glasni in lepi. V Kopru smo se še fotografirali in se nato odpravili proti domu. Ustavili smo se še na Petrolu, to je bil zadnji postanek.

V mojih očeh je to bil najboljši izlet v vseh devetih letih in seveda bi ga rad v bližnji prihodnosti še kdaj ponovil!

Gorazd Gavez, 9. b

 

 

(Skupno 163 obiskov, današnjih obiskov 1)