Jesen

Narava nas je bogato obdarila s svojimi sadovi. Delček tega bogastva smo prinesli v šolo in ustvarjali. Z nami je bilo tudi nekaj naših mamic, da so nam pomagale, saj naše male ročice, naši mali prstki ne zmorejo vsega sami. In njihova pomoč nem je prišla zelo prav. Dan je hitro minil, ustvarili smo mnogo zanimivega. Mamice pa si želijo še več takšnega sodelovanja.

Učenci 1. b z učiteljico

Prišla je jesen, ki nam je prinesla ogromno plodov in nam pričarala lepe pisane barve. Zato so naši otroci 1. razreda, skupaj z učiteljico Dragico, razveselili nas starše s povabilom na njihov tehniški dan. Skupaj smo iz storžev, želoda, kostanja, žira ustvarili živali, kot so sove, miške, ptički. Nastala pa je tudi kakšna »nova« žival. Brez lepljenja pisanih jesenskih listov na kartone (in mize) v obliki rožic, sončnic, metuljev in drugih podob živali, seveda ni šlo. Barvali smo rolice, ter nanje nalepili jesensko listje, da so nastala lepa pisana drevesa. S skupnimi močmi smo ustvarili izdelke, ki nas bodo skozi celo leto spominjali na prijetne jesenske dni.

Mamica Sandra z učenko Meto, 1. b

Kostanjček zaspanček na veji visi, zavit v lupino prav sladko še spi…… Jupiii! Jesen je tukaj. Pri naših zaspančkih iz 1.b razreda je bilo v sredo, 19.oktobra čutiti prav posebno veselje, saj smo jim pri delu tistega dne lahko pomagali starši.

Vzdušje v učilnici je bilo odlično. Vsi smo bili polni pričakovanj in prav čutiti je bilo jesen. Otroci so prinesli najrazličnejše sadove jeseni(koruzo, fižol, želod, listke…) in skupaj smo ustvarili prave male umetnine, ki so požele veliko pohval. Nastale so najrazličnejše figurice, drevesa obložena z jesenskimi listki, mozaiki, slike in še bi lahko naštevali. Star pregovor pravi: kar je lepo, hitro mine. Tako je tudi dan druženja prvošolčkov in staršev hitro minil. Polni lepih vtisov se že veselimo ponovnega srečanja.

Gašper, 1. b, z mamico Dušanko

(Skupno 897 obiskov, današnjih obiskov 1)