ikonca

 “Bilo je zelo zanimivo in zabavno.”
“Imela sem malo treme, drugače pa je bilo super.”
“Pred nastopom me je bilo strah, med nastopom sem bila sproščena, po nastopu pa srečna, ker smo tako dobro odigrali.”
“Občutki so bili odlični.”
“Naučili smo se veliko novih nemških besed.”
“Spoznali smo, kako se nastopa na gledališkem odru.”
“Naučil sem se, da se moraš včasih znajti, če pozabiš tekst. Da zmorem tudi takšne težje stvari in vem za naprej v življenju, da se bom lahko znašel.”

To je le nekaj zelo pozitivnih odzivov učencev, ki so se v soboto, 14. 3. 2015, udeležili “XII Theaterspiele v Narodnem gledališču Varaždin. “Theaterspiele” je mednarodni šolski gledališki festival v nemščini, ki ga je letos že 12-ič organizirala OŠ Vidovec ob podpori organizacije EKULT (Evropski kulturni krog). Na tem festivalu, ki traja tri dni, se je naša šola predstavila že tretjič. Nastopalo je 34 gledaliških skupin iz Hrvaške, Srbije, Madžarske, Romunije ter naša skupina “Totale Anfänger” kot edina iz Slovenije. Festival dobiva iz leta v leto večje razsežnosti, kar jasno kaže na to, kako zelo pomembno je znanje nemščine v evropskem prostoru.

Naši učenci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina na lokaciji Zavrč in so vključeni v projekt Popestrimo šolo, so se na festivalu predstavili s komično igro “Fünf Aschenputtel”.Med pripravami, ki so potekale v šoli dober mesec dni, so se učenci naučili veliko besed in izrazov v nemščini, urili so svoj spomin, sodelovali s sošolci na drugačen način in se ob tem tudi zabavali. Naučili so se, kako se vživimo v različne vloge ter kako se vedejo igralci na odru. Potrebno je bilo izdelati rekvizite in prilagoditi kostume, pri čemer nam je pomagala tudi učiteljica Marjetka Mlakar.

V soboto zjutraj smo se napotili proti Varaždinu, kjer smo imeli v gledališču najprej kratko vajo. Razposajenost je za kratek čas zamenjala trema – “Lampenfieber”, tako kot pri pravih igralcih. Naš težko pričakovani nastop je bil zelo uspešen in zelo dobro sprejet pri publiki. Vsi veseli in polni vtisov smo se odpravili na OŠ Vidovec, kjer smo imeli srečanje z ostalimi nastopajočimi in njihovimi mentorju. Bili smo zelo toplo sprejeti. Na poučnih in zabavnih delavnicah so učenci spoznali tudi nove prijatelje.

Na poti domov smo podoživljali to novo izkušnjo, ki je bila zares nekaj posebnega. Vprašanje, ki so ga postavili, pa je bilo:”Lahko naslednje leto spet nastopamo?”

Mentorici:
Vesna Koren
Terezija Štumberger

Še nekaj slikovnih utrinkov

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)