PUSTNI ČAS PRIHAJA V NAŠO VAS …

»Plešem, plešeš, plešemo

na veselo muziko.

V mesto je priplesal pust,

v pekarijah bo popust.

Plešem, plešeš, plešemo

na veselo muziko.

Kdor se krofov prenaje,

                pusta gledal bo sede.« (Danilo Gorinšek)

Pred pustnim časom je že v navadi, da na šoli izpeljemo tehniški dan, na katerem izdelujemo različne maske, pripomočke, povezane s pustnimi norčijami, si pripravimo kostume, s katerimi nastopimo na sobotni pustni povorki v Cirkulanah in pred zimskimi počitnicami okrasimo šolo v hudomušnem, veselem stilu.

Letos je rdeča nit ustvarjanja, čebela – čebelar, skratka – vse, kar je povezano z življenjem teh prisrčnih živalic, ki nas včasih presenetijo tudi s kakšnim pikom. 1., 2. in 3. razredi so pridno izrezovali čebelice in rožice, ki si jih bodo nadeli na klobuke in oblačila, starejši so  barvali velike škatle, jih izrezovali in opremljali v stilu panjskih končnic, v 7. razredu pa so se prelevili v posebne čebele s črtastimi majicami, velikimi zadki in očmi, starejši učenci pa so izdelovali okrasje za pustno dekoracijo šole in tako naredili naše prostore še prijaznejše …

Pogovor je tekel o pustnem času, značilnih maskah, običajih … Mlajši učenci so narisali kakšno masko ali jo pobarvali, ob koncu pa je ostalo še nekaj časa za igro in sprostitev. Čudoviti dan je za nami, z nami pa še naprej dobra energija, ki nas bo spremljala tudi na pustni povorki v soboto, 14. februarja 2015. Vsi jo že nestrpno pričakujemo, saj nam prinaša veliko smeha in radosti.

Učenke ŠNO z učiteljico Ireno Vesenjak

Nekaj slikovnih utrinkov iz Zavrča

Nekaj slikovnih utrinkov iz Cirkulan

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)