ikonca

Spoštovani obiskovalci spletne strani! V sliki in besedi vam predstavljamo nekaj utrinkov iz zaključnih ekskurzij v šolskem letu 2013/2014.

Videli smo, kako se s pomočjo vretena oblikuje glinena posoda. V Filovcih smo videli tudi veliko peč, za pečenje glinenih izdelkov. Sprehodili smo se skozi cimprače – zelo stare, nizke, s slamo krite hiše. Obiskali smo živalski vrt v Radencih. Spoznali smo veliko živali. Nekatere živali smo lahko božali in jih hranili. Spoznali smo ameriškega ježevca, ki ima sprednje bodice mehke, zadnje pa izstreli in z njimi lahko ubije tudi leva. Prvič smo videli nosatega medvedka. Opazovali smo opice, ki imajo rade banane. Videli smo kenguruje z mladiči. Kamela ima v grbi maščobo. Prenaša lahko zelo težka bremena.

Obiskali smo mlin na Muri. V Veržeju smo videli, kako se drobi zrnje v moko. Na reki Muri je veliko mlinsko kolo. Kupili smo moko. Imeli so tudi koruzno moko, ki je rumene barve.

Učenci in učiteljica 2. a razreda

V petek smo se podali na šolski izlet. Bil je zelo lep dan. Odločili smo se, da gremo v živalski vrt v Radence, k lončarju v Filovce in si na koncu ogledamo mlin na Muri. Na izletu smo videli veliko stvari in živali. Bilo je zelo lepo. Na koncu smo šli še v trgovino in vsak si je kupil kakšno igračo. Šolski izlet nama bo ostal v lepem spominu.

Taja Potočnik in Lara Hercog, 3. r.

Na izletu je bilo zelo lepo. Najprej smo šli v Rogatec, kjer smo obiskali muzej, potem pa v jamo Pekel. Bilo je zelo strmo, povzpeli smo se kar visoko. V jami smo vdeli raka in netopirja. Nato smo se odpravili v Mcdonalds. Tam smo si naročili hamburgerje, krompirček in seveda sladoled. Ko smo se peljali domov, smo se zelo zabavali.

Žan Spevan in Jure Bezjak, 5. r.

Nekaj slik

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)