V soboto, 31.05.2014, smo se z učenci planinskega krožka podali na pohod v sosednjo Hrvaško na Strahinjčico in v Krapino.

Po prehodu mejnega prehoda Gruškovje smo zavili v Podgorje kjer smo na parkirišču pred šolo pripravili opremo in se po nezahtevni poti podali proti Jelenskim pečinam od koder je prelep razgled na Hrvaško Zagorje.

Po okrepčilu in razgledovanju smo nadaljevali pot do Planinskega doma na Srtrahinjčici, ki je na nadmorski višini 618 m. Do njega vodi ozka, gozdna pot, ki ravno v tem času kaže vso svojo bujno vegetacijo tako, da smo ves čas poti lahko opazovali cvetoče rastlinje in druge lepote, ki jih ponuja neokrnjena narava.

Daljši postanek na domu smo izkoristili za oddih, okrepčilo, žigosanje dnevnikov, nabiranje gozdnih jagod, razgledovanje in podobne prijetne stvari, ki jih lahko doživimo le na planinskih pohodih.

V dolino smo se vrnili isti poti, se preobuli in preoblekli in že smo drveli novi dogodivščini nasproti. Ogledali smo si nahajališče in muzej Krapinskih neandertalcev. Zelo zanimivo zasnovan muzej, ki nas popelje skozi zgodovino nastanka naše galaksije do danes s poudarkom na najdbah ostankov pračloveka – neandertalca. Muzej je vrhunsko multimedijsko opremljen in je res vreden ogleda.

Po odhodu iz prostorov muzeja smo se sprehodili še po učni poti, naredili nekaj fotografij, obiskali stojnice in si privoščili sladoled in napočil je trenutek odhoda proti domu. Bilo je lepo!

Mentorja planinskega krožka Maja Tašner in Ivo Zupanič, se za podporo pri organizaciji pohoda zahvaljujeva PD Cirkulane in šoli ter pomočnikom Viliju Jurgecu, Zlatku Bezjaku in Marjetki Mlakar.

Nekaj slik

 

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)