ikonca

V sredo, 14. maja 2014, smo se z učenci obeh lokacij udeležili Unesco teka mladih na Ptuju, ki ga je organizirala Gimnazija Ptuj. Celotno dogajanje je potekalo na in ob mestni tržnici ter po ulicah Ptuja.

UNESCO ASP tek mladih:

  • stoji na 4 stebrih izobraževanja: naučiti se zdravo živeti, znati zdravo živeti, razvijati svoje potenciale in sodelovati z drugimi;
  • sledi milenijskim  razvojnim ciljem;
  • uresničuje poslanstvo UNESCO ASP mreže: dvigovati kvaliteto izobraževanja, prizadevati si za mir, pravičnost in enake možnosti vseh mladih sveta.

Sodelovanje v projektu in na teku je druženje, sodelovanje, povezovanje in malo tudi tekmovanje ali kot pravi Urban Praprotnik, prof. športne  vzgoje: »Pogosto živimo preveč resno in premalo zares. Imejmo se lepo! Naj bo temu zares tako.«

Teka se je udeležilo 20 učencev iz šole ter 4 otroci iz vrtca. Na teku smo bili zelo uspešni. Učenec 3. razreda, Lion Kokot, je osvojil 4. mesto v teku 1. triade pri fantih; učenec 8. razreda, Blaž Belšak, je osvojil odlično 3. mesto v teku 3. triade pri fantih; naša bivša učenka, dijakinja Gimnazije Ptuj, Doroteja Domjan, je osvojila 1. mesto v teku 3. in 4. letnikov; naš učitelj predmeta Zdrav življenjski slog, David Hameršak, je osvojil odlično 2. mesto v teku profesorjev, katerega so se udeležile še tri učiteljice naše šole.

Celotna prireditev je bila uspešno izvedena, zato vas ob tej priložnosti vabimo, da se je udeležimo vsi skupaj tudi naslednje leto. Z udeležbo na teku tako spodbujamo vse učence, učitelje in starše k zdravemu načinu življenja.

Nekaj slik

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)