ikonca

V ponedeljek, 10. marca, smo učenci 7.a in 7.b razreda z razredničarkama, polni pričakovanj in dobre volje, prispeli v CŠOD Soča v Tolminu.

Že takoj prvi dan smo preizkušali svoje veščine v športnem plezanju in lokostrelstvu. Nekateri otroci so se tako zelo dobro odrezali, da bi jih lahko postavili ob bok Mini Markovič, svetovni prvakinji v športnem plezanju.

Naravnih danosti je v okolici Tolmina v izobilju, zato smo si v torek ogledali Tolminska korita in sotočje rek Tolminke in Zadlaščice, edino sotočje v koritih v Sloveniji. S strahospoštovanjem smo se sprehodili čez Hudičev most in se ustavili ob vojaškem pokopališču padlih v 1. svetovni vojni.

Popoldan so se otroci z zemljevidom v roki orientirali v naravi, večer pa preživeli ob družabnih in športnih igrah.

Nekaj slik


V sredo zjutraj nas je čakala nova preizkušnja – kako preživeti v naravi. Odpravili smo se do nabrežja Soče, občudovali njeno lepoto in mrzloto ter si nabrali ves potreben material za pripravo kurišča.

Po kosilu in krajšem počitku nas je pot odpeljala ponovno na travnik in v gozd, kjer smo se naučili vse o zdravilnih rastlinah.

Da pa dan ne bo enak dnevu, pa smo zvečer ob torti in svečkah praznovali Alexov rojstni dan.

Nekaj slik


Po praznovanju rojstnega dne je jutro prišlo prekmalu.

Ob devetih smo zapustili CŠOD in se po gozdni učni poti odpravili na Kozlov rob. Po poti smo se veliko naučili o gozdu in zgodovini kraja.

Da pa izvemo še kaj novega, smo se po kosilu odpravili do sotočja rek Tolminke in Soče in spoznali življenje v reki Tolminki.

Da pa bo to poseben večer, pa smo se družili z učenci še dveh šol, ki sta preživeli z nami zanimiv teden – OŠ Doberdob in OŠ Ljutomer.

Nekaj slik

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)