ikonca

Že peto leto zapored smo se na tradicionalni prireditvi POHOD PRIJATELJSTVA zbrali pohodniki iz Cirkulan in Zavrča – učenci šole, njihovi starši, sorodniki prijatelji. Prireditev je potekala v soboto, 12. 10. 2013. Začela se je s pohodom izpred gradu Borl, nadaljevala pa z zabavnim programom na cilju – letos je bil ta pri šoli v Zavrču. Pričakalo nas je lepo jesensko vreme, ki je vzdržalo skozi celo prireditev.

Letos smo v znamenje prijateljstva med udeleženci obeh občin, Cirkulan in Zavrča, posadili drevo prijateljstva. Učenci so izbrali lipo, zelo koristno drevo, ki je tudi simbol slovenstva. Lipi smo posadili na obeh lokacijah šole, zraven pa zakopali steklenico z željami vseh učencev in učiteljev. V zabavnem delu prireditve smo se ob glasbi posladkali z pečenimi kostanji, ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah in se zabavali v spretnostnih igrah. Kot je že v navadi, smo na koncu podelili nagrade udeležencem: najmlajšemu, najstarejšemu in najštevilčnejši družini.

Medgeneracijsko druženje je lepo uspelo in že se veselimo prireditve naslednje leto, ko se bo pohod končal v Cirkulanah, kjer si želimo narediti največjo prireditev doslej.

Mitja Vidovič, prof. šp. vzg.

 


 

ikonca

V letošnjem šolskem letu smo pohod izvedli v soboto, 12. oktobra. Na dvorišču gradu Borl se je zbrala kar zajetna množica ljudi s pozitivno energijo; učenci, starši, stari starši, sorodniki in predstavniki šole. Lani je bil pohod oblikovan v okviru športnega dne, letos pa je potekal v okviru projekta Zdrav življenjski slog, ki poudarja gibanje in zdrav pogled na življenje.

Nekaj minut po deseti smo se podali na pot; vodila sta nas učitelj Ivo Zupanič in učiteljica Sonja Majcenovič, ki sta pohodnika, planinca in zelo dobro poznata pravšnje haloške kotičke, ki so primerni za takšen pohod.

Pot se je vila med pisanimi vinogradi in gozdovi, po obronkih haloških gričev. Vreme nam je bilo naklonjeno; sonce se je prikazalo izza oblakov; čeprav je noč bila deževna in malo hladnejša, se je naredil zelo prijeten dan. Med potjo je sledila malica iz nahrbtnika, po zadnjem spustu pa smo že zagledali podobo podružnične Marijine cerkvice v Zavrču, ki te omami z lepoto na griču.

Med potjo smo lahko opazovali podobo razkošnega gozda, otroci so bili živahni in razposajeni, med prijetnim klepetom pa se je oko ustavilo tudi na kakšnem gozdnem sadežu; dobri gobarji vedo, kam je treba usmeriti pogled; to je dokazala tudi mama ene izmed naših učenk. In prav je, da kaj takšnega ne izpustimo.

Malo pred dvanajsto smo prispeli na šolsko dvorišče in igrišče OŠ Zavrč. Ob igrišču se je obliovala dolga vrsta ljudi, ki so željno čakali na dobre, vroče kostanje. Učenci so se razkropili po igrišču, kjer sta jih že čakala učitelja športne vzgoje; Mitja Vidovič in Maja Tašner. V dopoldanskem času sta za njih pripravila številne igre, s katerimi so se zamotili in se kasneje prav dobro zabavali. Starši in učitelji smo navijali in čas izkoristili za kakšen prijeten pogovor. Najuspešnejši učenci so dobili priznanje in lične nagrade.

Na drugem delu igrišča pa so bile pripravljene delavnice za mlajše otroke, kjer so lahko ob pomoči staršev in učiteljev oblikovali listke za drevo želja, pobarvali kakšen zanimiv jesenski motiv ali izdelali jesensko drevo iz kartona. Zelo zanimive in prisrčne ideje, ki so jih pripravili učitelji podaljšanega bivanja in razredni učitelji.

Skratka, dan je bil čudovit in za vskaga se je nekaj našlo. Na ta način smo pokazali na številne vrednote, ki jih spodbuja in krepi naša šola: razumevanje, prijateljstvo, pomoč, sodelovanje, … Na koncu se človek zave, da bi večkrat potreboval kaj podobnega; prijetna srečanja, sproščeno komunikacijo, igro in smeh, stik z naravo. Še posebej v času, ki postaja vedno bolj stresen. Pozdravljamo takšne ideje in si želimo še več podobnega druženja.

Irena Vesenjak, učiteljica OPB in ŠNO

Nekaj slik (avtorja slik: Slavko Pravdič in Silva Meznarič)

 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)