Na zimsko šolo v naravi s smučarskim tečajem smo se letos odpravili na smučišče Kope na Pohorju, saj nismo dobili primerne ponudbe v okviru kapacitet CŠOD. Bivali smo v Lukovem domu, kjer so nam nudili udobno namestitev in ostale potrebne pogoje za dobro izvedbo zimske švn. Smučišče je po težavnosti idealno za smučarski tečaj, ki smo ga izvedli.

Šola v naravi je trajala pet dni, od 8. do 12. februarja 2010. Udeleženih je bilo 22 otrok, ki obiskujejo 5. a in b razred. V spremstvu so bili trije učitelji: Nikolina Vuzem kot razredničarka in izvajalka pouka, Mitja Vidovič kot učitelj smučanja in vodja ter Dejan Vilčnik, kot učitelj smučanja in vodja športnih aktivnosti. Učencem, ki niso imeli svoje opreme, smo brezplačno zagotovili izposojo.

Dokaj lepo vreme, čeprav s hladnimi temperaturami in obilica snega so nam omogočili izvesti vse načrtovane ure smučarskega tečaja. Na podlagi ankete in začetnega preverjanja smo učence razdelili v skupine. Vsi učenci so napredovali v znanju do stopnje varnega smučarja. Učenci bodo za osvojeno znanje smučanja prejeli priznanja.

 

Vsako jutro se je dan začenjal z jutranjim prebujanjem, zajtrkom, ter pospravljanjem in ocenjevanjem sob. Sledile so aktivnosti na snegu. Na kosilo smo se vrnili v dom. Po kosilu in krajšem počitku nas je spet čakalo delo na smučišču. Po povratku s smučišča je sledila malica. Pred večerjo smo vsak dan izvajali izobraževalne in športne aktivnosti po prej dogovorjenem programu. Po večerji je bil prav tako organiziran program. V ponedeljek smo tako imeli pred večerjo ogled DVD-ja »Slovenska šola smučanja«, po večerji pa nočni pohod s svetilkami. V torek nas je obiskal policist-smučar, ki nas je poučil o varnosti na smučiščih, imeli smo tudi igre na snegu z ustvarjanjem sneženih skulptur. V sredo smo izvedli delavnice z naravoslovno vsebino in športne igre. V četrtek zvečer so učenci imeli organiziran zaključni večer s plesom v maskah. V petek smo se ob odhodu s Kop ustavili v Zrečah, kjer smo v kopališču opravili plavalne vsebine športnega programa Krpan. Vračali smo se v petek zvečer, prihod domov je bil okoli 19. ure.

 

Celotno izvedbo šole v naravi so učenci ocenili kot zelo pozitivno. Vseskozi so bili zadovoljni, motivirani, pridni. Pohvaliti velja tudi izredno voljo in trud vseh učiteljev spremljevalcev, zahvala za trud in prijaznost je bila izrečena tudi osebju Lukovega Doma.

 

 

Vodji šole v naravi:

Mitja Vidovič,

Dejan Vilčnik

 

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)