Spoštovani starši.

Obveščam vas, da je te dni na žalost tudi v naš vzgojno-izobraževalni zavod “vdrl” aktualni koronavirus, SARS-CoV-19. Žal so se okužbe pričele pojavljati tudi med  našimi zaposlenimi sodelavci, saj virus resnično ne izbira svojega gostitelja.

Zaradi morebitnih stikov učencev z okuženimi učitelji v preteklih dneh, vam, v skladu s priporočili NIJZ, svetujemo, da v obdobju 14-ih dni pozorno spremljate zdravstveno stanje svojih otrok in njihovo počutje. Če v obdobju 14-ih dni opazite kakršno koli nenavadno simptomatiko (prehladni znaki, slabo počutje, oteženo dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja in okusa, bolečine v žrelu …), pokličete izbranega otrokovega zdravnika. Prav tako ves čas upoštevajte priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-19 (redno umivanje rok, izogibanje zaprtim prostorom, redno zračenje prostora itd.). Kot vidimo, je virus na žalost postal del nas, zato nikakor ne sme povzročiti stigmatizacije.

Jesenski dnevi, ki so pred vrati, naj bodo za vse vas in nas zdravi in mirni. Bodimo strpni in nudimo takšno in drugačno podporo tistim, ki jo v teh dneh potrebujejo. Ne pozabite, sonce v srcih zmeraj močno žari, le na nebu ga včasih malce zakrijejo oblački …

                                                                                              Vaša ravnateljica Suzana Petek

(Skupno 510 obiskov, današnjih obiskov 1)