Pred dnevi smo skupaj doživljali enega največjih uspehov slovenskega športa, dvojno zmago na največji kolesarski dirki, Tour de France. Naši košarkarji navdušujejo v ligi NBA, še vedno so aktualni svetovni prvaki. Slovenci smo v vrhu svetovnega športa praktično v vseh najpomembnejših športnih panogah: smučanju, smučarskih skokih, judu, odbojki, rokometu, hokeju, plezanju, motokrosu, atletiki, gimnastiki, boksu, kajaku, strelstvu in še bi lahko naštevali…

🇸🇮Zato je prav, da je slovenski šport, ki je eden izmed najboljših na svetu, dobil svoj državni praznik.

Dan slovenskega športa bomo vsako leto praznovali 23. septembra. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 17. junija 2020 na pobudo Olimpijski Komite Slovenije razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

🇸🇮Glede na bogato športno tradicijo naše šole smo se pozivom k obeležitvi tega praznika odzvali tudi mi, tako šola, kot vrtec.

🇸🇮Dan smo začeli s poslušanjem posebne oddaje na šolskem radiu, ki so jo pripravili učenci. V njej so osvetlili pomen in namen praznika, se spomnili športnih uspehov naše države, vpliva športa na naše zdravje ter športne dejqvnosti in uspehe naše šole. O vplivu športa na našo identiteto je spregovorila tudi ravnateljica. Kot se za praznik spodobi, ni manjkala niti himna, ob kateri smo ponosno stali, kakor stojimo ob naših športnih uspehih.

🇸🇮Tudi preostanek dneva se je navezoval na šport. Pri pouku so bile vsebine povezane s športom, na to temo so učenci likovno ustvarjali, peli, pisali, se pogovarjali.

🇸🇮Seveda ob dnevu športa ne gre brez gibanja, zato smo vsi, od otrok v vrtcu do 9.razredov med rekreativnim odmorom, tudi v okviru množične vseslovenske akcije Atletska zveza Slovenije ZAČNI MLAD-TEKMUJ POŠTENO odtekli simbolični krog okoli stadiona oziroma šole. Tekmovati v športu pošteno, torej v duhu fair-playa pa je najpomembnejši element športa. Biti pošten do sebe in drugih.

🇸🇮Učenci posameznih oddelkov so se zbrali skupaj z učitelji, se na kratko ogreli in s ponosom, v svojem tempu, odtekli častni krog slovenskemu športu. Tek je bil simboličen, netekmovalnega značaja, dolžina pa prilagojena starosti.

🇸🇮Verjamemo, da smo tudi preostanek dneva namenili športu in gibanju, v krogu naših družin in prijateljev.

🇸🇮Dan slovenskega športa naj bo spodbuda vsem nam, da preživljamo v duhu športa, gibanja, zdravja čim več dni v letu, naj bo šport del našega življenja in športni uspehi SLOVENCEV naš vsakdanjik.

🇸🇮👏 ČESTITKE OB DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA!!!

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)