Spoštovani starši,

kot sedaj že gotovo veste, širitev okužb z novim  koronavirusom v Sloveniji dobiva popolnoma nove razsežnosti. Potem, ko je s WHO že razglasila pandemijo, se v Sloveniji se danes razglaša epidemija, saj je hitro širjenje omenjenega virusa že preseglo normalno obolevnost (t. i. incidenco) v naši populaciji. Iz tega razloga je danes premier v odhodu, g. Marjan Šarec sporočil, da je pristojnima ministrstvoma za izobraževanje ter zdravje naročil, da pripravita vse potrebno za zaprtje vseh vzgojno-izobraževalnih ustanov s ponedeljkom, 16. 3. 2020, za najmanj 14 dni.

Na današnji novinarski konferenci je minister Jernej Pikalo poudaril, da se šole umikajo za nekaj časa zato, da se ljudje oziroma učenci ne bi združevali in prenašali morebitne okužbe s koronavirusom naprej na druge.

Jutrišnji dan bo v zavodu potekal še normalno, otroci lahko normalno pridejo v šolo ter vrtec.

Z vsemi informacijami bomo jutri obvestili otroke v zavodu, vse pa bomo prav tako redno objavljali na spletni strani tako šole, kot tudi vrtca.

Vsi skupaj se moramo zavedati, da se resnosti situacije, v kateri smo se znašli prav vsi, zavedamo z veliko mero odgovornosti do sebe, svojega zdravja, zdravja otrok in ostalih udeležencev naše družbe, zlasti starejše generacije, ko so že tako rizične zaradi drugih obolenj. Pristojni v državi trenutno ugotavljajo, da se na srečo okužba med šolskimi otroki (še) ni razširila in trenutno še ne predstavlja večjega tveganja za okužbe starejših ljudi (npr. starih staršev).

V upanju, da bo tako čim dlje, še enkrat spomnimo na dosledno izvajanje samozaščitnih ukrepov (umivanje rok, kašljanje in kihanje v rokav …) ter da redno obiskujete spletne strani zavoda, kjer bodo sproti objavljane vse aktualne informacije, ki se nanašajo na naš zavod.

Z otroki se o nastali situaciji pogovorite in poskušajte situacijo umiriti, da se ne ustvarja strah in panika.

Pazimo vsi skupaj na zdravje vseh nas!

 

Ravnateljica

Suzana Petek

(Skupno 752 obiskov, današnjih obiskov 1)