Učenci, ki so se v minulem šolskem letu še posebej izkazali na različnih področjih, so se tik pred začetkom novega šolskega leta odpravili na ekskurzijo v Prlekijo in Prekmurje.

Čakalo jih je prekrasno doživetje, ki je bilo hkrati zelo poučno.

Najprej so s ogledali prazgodovinsko najdišče Gradišče v Šafarskem v Občini Razkrižje, kjer je tamkajšnje kulturno društvo pripravilo predstavo na prostem – prikaz življenja staroselcev v rekonstruiranem prazgodovinskem naselju. Bilo je zelo zabavno in poučno. Čeprav so ugrabili nekaj naših učiteljev in učencev, so se jim le-ti uspeli izmuzniti in se odpeljati v prekmursko naselje Kapca, ki že leži na narodnostno mešanem območju. Tam so se okrepčali s tradicionalno prekmursko jedjo – Bogračem. Za sladico pa so se posladkali z »retaši«, prekmursko različico štrukljev. Tam so si ogledali še živali in se igrali na prostem.

Nato so se odpravili do soboškega jezera, ob katerem stoji paviljon EXPANO. Ogledali so si izjemno zanimivo interaktivno predstavitev Pomurja, ki nikogar ni pustila ravnodušnega.
Najlepši del je sledil na koncu. Preizkusili so se v različnih nalogah motoričnega parka, se kopali, veslali v kanuju in se preizkusili v stoječem veslanju na deski.

Res nepozaben dan in dobra priprava na začetek šolskega leta.
Splačalo se je potruditi!

 

 

 

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)