Naša šola se je 22.5.2019 udeležila finalnega ALU-kviza v restavraciji Pan v Kidričevem. V prvem krogu se je tekmovanja udeležilo 22 ekip osnovnih šol. V finalu pa so se pomerile štiri ekipe – OŠ Cirkulane-Zavrč, OŠ Videm, OŠ Mladika in OŠ Destrnik-Trnovska vas.

Igor Pravdič, Lea Finžgar in Kaja Slapničar so se na kviz zelo dobro pripravili in s svojim znanjem osvojili prvo mesto. Tekmovanje se je odvijalo  v ringu, saj je bil ambasador ALU kviza Dejan Zavec. Za nagrado smo prejeli 50 minutni individualni  trening z našim šampionom Dejanom Zavcem. Ta veseli dogodek bomo izvedli 13.6.2019. Tudi predsednik uprave podjetja Talum d.d.,  g. Marko Drobnič nas je za nagrado razveselil s povabilom  na skupno srečanje in druženje. Po razglasitvi rezultatov smo imeli v restavraciji še bogato malico, sadje in sok. Vsi veseli, srečni, zadovoljni in z lepimi občutki smo se odpravili proti domu.  Nabrali smo si nova znanja,  izkušnje in spletli nove vezi med učenci, šolami , zaposlenimi in podjetjem Talum. Trdo delo se vedno dobro obrestuje. Prireditev nam je popestril tudi naš Vito Maučič, ki je zapel pesem “Želim, želim” od Dejana Vunjaka.

Podjetju Talum d.d.  se iskreno zahvaljujemo, da so nam omogočili sodelovanje na  ALU-kvizu v sklopu njihovega praznovanja – 65. letnice delovanja podjetja.

Mentorica: Ana Belšak

Članek v časopisu Štajerski tednik

(Skupno 267 obiskov, današnjih obiskov 1)