Sreda, 7. 6. 2017,  je bil ponovno izjemno uspešen dan za OŠ Cirkulane-Zavrč! Izmed 142 v mreži sodelujočih šol v odličnem medgeneracijskem projektu Simbioza (več kot 12000 udeleženih posameznikov, prostovoljcev), smo med vsemi sodelujočimi šolami in izobraževalnimi ustanovami bili izbrani na zaključni prireditvi, ki je potekala na OŠ Antona Martina Slomška v Vrhniki, za NAJ SIMBIOZA ŠOLO!
Prejetje tega naziva pomeni veliko priznanje za OŠ Cirkulane-Zavrč šolo, ki se resnično ponaša z ogromno medgeneracijskimi dogodki in projekti. Hkrati pa pomeni dodatno dolžnost in spodbudo, da še naprej nadaljuje z zastavljenimi nalogami in cilji na področju medgeneracijskega sodelovanja in ustvarjanja skupnosti, ki zna živeti v medsebojni pomoči in sožitju. Aktivnosti na tem področju je bilo čez leto ogromno, največji dogodek, Pohod prijateljstva pa je bil z 1500 udeleženci tisti, ki je podeljevalcem naziva predstavljal največji dosežek. Hvala vsem, ki ste prepoznali naš trud. Osnovna šola Cirkulane-Zavrč je za ta dosežek prejela nagrado partnerjev projekta Simbioza – obisk Pustolovskega parka Geoss in Inovatio bon v vrednosti 500€ za nakup interaktivne opreme. Ponosni smo!

Podrobneje o dogodku in projektu na spletnem portalu Simbioza: Izjava za medije na spletnem portalu Simbioza.

Glej tudi:

Mladi in še bolj mladi skupaj v gibanju

Simbioza giba v Zavrču

Simbioza 2017

Prejeli smo naziv Simbioza šola

… in še mnoge druge.

Na Facebook skupnosti Simbioza šole lahko preberemo:

Simbioza šole znova uspešno zaključile sezono! Podelili smo nazive vsem osnovnim in srednjim šolam ter izobraževalnim ustanovam, ki so sodelovale v prostovoljskem projektu Simbioza Šola. Poleg nazivov Simbioza Šolam smo izbrali tudi Naj Simbioza Šola 2016/2017, ki je letos Osnovna šola Cirkulane-Zavrč! In iskrena HVALA- vsem 142 sodelujočim Simbioza Šolam, ker lahko mladi z našo pobudo in vašo pomočjo v praksi spoznavajo pomen sodelovanja-med generacijami! Skupaj nam je lepo!

(Skupno 230 obiskov, današnjih obiskov 1)