Letos smo se z učenci izbirnega predmeta nemščina na lokaciji Zavrč (7., 8. in 9. razred) ponovno udeležili mednarodnih gledaliških iger v nemškem jeziku v Varaždinskem narodnem gledališču. Igre organizira že štirinajst let OŠ Vidovec, Hrvaška, pod okriljem Evropskega Kulturnega kroga.

Naša skupina “Totale Anfänger” je tokrat s prirejeno igro “Die Bremer Stadtmusikanten” že 5. leto zapored 1. 4. 2017 zastopala našo šolo in bila edina slovenska skupina na tem tridnevnem gledališkem festivalu. Tokrat se je na odru zvrstilo 48 skupin iz Hrvaške, Srbije, Madžarske, Bosne in Hercegovine ter Slovenije. Nastopale so skupine vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Čeravno festival ni tekmovalne narave, lahko z zagotovostjo trdimo, da so bili naši učenci na odru odlični, za kar jim iskreno čestitamo. Na OŠ Vidovec so učenci sodelovali tudi na gledaliških in jezikovnih delavnicah ter se obenem družili z vrstniki iz drugih držav.

Prav posebej smo veseli, da so se nam pridružili tudi trije naši bivši učenci – Nika Fijan, Vanesa Furjan in Alex Žnidarič, ki se jim zahvaljujemo za podporo in pomoč.

Mentorici: Terezija Štumberger in Vesna Koren

(Skupno 600 obiskov, današnjih obiskov 1)