Učenci osnovnih in srednjih šol so redni gostje in sooblikovalci radijske oddaje Mladi s Podravja, ki jo lahko poslušamo ob petkih popoldan ob 16. uri. Zimske počitnice so minile in napočil je petek, 4.  3. 2016. S skupino šestih učencev smo se odpravili proti Ptuju.

Radio_Ptuj

Z lokacije Zavrč Lea Kelc Vnuk in Maja Kokot iz 7. b ter Minea Gabrovec, ki je prišla kot glasbena gostja, z lokacije Cirkulane Taja Potočnik iz 5. b, Viktorija Zadravec iz 9. b ter glasbeni gost – Nejc Kralj s  svojo harmoniko. Oddaja je trajala eno uro, učence pa je skozi različne teme prijazno vodila novinarka Natalija Škrlec. Beseda je tekla o marsičem; učenci so se predstavili na zanimiv način, govorili so o svojem kraju, o šolah na obeh lokacijah, o pouku in različnih aktivnostih na šoli, o svojih popoldanskih konjičkih. Na lokaciji Zavrč hodijo ti učenci k šolskemu novinarstvu in sooblikujejo šolske radijske oddaje ob četrtkovih jutrih, v Cirkulanah pa so v obliki interesne skupine sooblikovalci in izvajalci šolskih radijskih oddaj. Osrednja tema je bila STRES, NJEGOV IZVOR, POSLEDICE IN BLAŽENJE. Zakaj? Ker se nam zdi, da je ta beseda tiha spremljevalka slehernega posameznika, ki se z njim sooča, se po svojih močeh trudi, da se mu izogne in išče možnosti, kako ga ublažiti.

Čeprav je bilo zaznati začetno tremo, pa so učenci nadaljevali sproščeno in samozavestno. Lepo so nas zastopali. Ena ura je zelo hitro minila. Druženje je bilo prijetno, vsekakor pa izkušnja več za mlade, ki se takšnih oblik druženja vedno razveselijo.

Mentorici: Irena Vesenjak in Marinka Zebec

(Skupno 447 obiskov, današnjih obiskov 1)