,,Naj iskrivost pisanih decembrskih luči polepša drobne trenutke v mozaiku časa,
naj čarobnost zimskega ivja na drevju zasenči črne misli.

Naj toplina in iskrenost besed osrečujeta vse leto.
Naj sreča šepeta neizpeto melodijo o prijateljstvu.’’
                                                              (neznani avtor)

december

December je morda najlepši mesec v letu, saj se vrstijo prazniki, pričakovanja in obdarovanja; poln je aromatičnih vonjav, pravljične zimske romantike, druženja v krogu družine in prijateljev.

Z nastopom učencev, otroškega in mladinskega pevskega zbora in učiteljsko-vzgojiteljskega pevskega zbora smo želeli obogatiti, razvedriti in osmisliti decembrske praznike. Na obeh lokacijah je potekala prireditev z naslovom Veseli december v letu Slovencev. Prireditvi sta si ogledala zgodovinska lika – grof Jurij Friderik in grofica Marija Barbara Sauer z gradu Borl. Obiskal nas je tudi nepogrešljivi, dobri, stari sveti Miklavž. Prireditev smo zaključili z bazarjem, na katerem smo ponudili izdelke, ki so jih učenci izdelali na tehniškem dnevu v začetku decembra. Prispevki so obogatili naš šolski sklad. Spominki, ki smo jih izdelali, so tako v domove odnesli praznično vzdušje.

Nastopajoči otroci tepežkarji, božični in novoletni koledniki, so vsak z drugačnimi besedili, vendar vsi z enotnimi željami, zaželeli vsem srečo, zdravje in dobro letino. Tudi mi vam želimo veliko zdravja, sreče in miru.

                                                            Janja Solina Črnivec

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)