V petek, 20. novembra 2015, bomo obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

Slovenski_Zajtrk

Projekt izvaja Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za šolstvo in šport ter Ministrstvo za zdravje v sodelovanjem z organizacijami kmetov, čebelarjev in živilske industrije ob strokovni podpori Inštituta za varovanje zdravja RS, Kmetijske svetovalne službe Slovenije in Zavoda RS za šolstvo.

Učencem bomo postregli: črni kruh, maslo, med, mleko in jabolko lokalnih dobaviteljev.

Namen in cilji Tradicionalnega slovenskega zajtrka:

  • izobraževati, obveščati in ozaveščati učence o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad,
  • poudariti pomen in prednost lokalno pridelanih živil slovenskega izvora,
  • poudariti pomen kmetijske dejavnosti za okolje,
  • poudariti pomen čebelarstva za kmetijsko pridelavo,

splošno ozaveščanje učencev o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Več informacij najdete na spletni strani
http://www.tradicionalni-zajtrk.si/

(Skupno 102 obiskov, današnjih obiskov 1)