Predsednik republike Borut Pahor je v ponedeljek, 13. aprila 2015, ob 15.00 uri gostil predstavitev projekta »20 za 20 – za šole s posluhom«. Srečanje je potekalo v predsedniški palači na Erjavčevi 17, v Ljubljani. Srečanja s predsednikom naše države se je udeležila tudi naš šolski band, ki ga sestavljajo Jure, Nejc in Blaž.

Glasbenim skupinam, v katerih so nastopili učenci desetih slovenskih osnovnih šol z novimi glasbili, ki jih je v sklopu projekta »20 za 20 – za šole s posluhom« obdaril Marko Soršak – Soki, so se pridružili znani slovenski glasbeniki:

Alya, David Kovšca – Buda (Elvis Jackson), Gregor Jančič (Happy Ol’McWeasel), Gregor Skočir (Big Foot Mama), Mile Kekin (Hladno Pivo), Reno Čiberj (Kingston), Slavc Kovačič (Čudežna Polja), Tinkara Kovač, Tomi Meglič (Siddharta), Tone Kregar in Jernej Dirnbek (MI2).

Naš šolski band je nastopil z glasbeno skupino Big Foot Mama in pevcem Gregorjem Skočirjem s pesmijo Led s severa. Pri igranju sta Jure in Blaž uporabila novi lepotici, kitari, ki smo ju dobili v sklopu tega projekta. Tudi predsednik države je zaigral na bobne in nastopil s skupino Big Foot Mama.

Dogodek je nekaj najlepšega, kar je doletelo našo šolo v zadnjih nekaj letih in nam bo ostal v večnem spominu.

Povezava na prispevek na portalu 24 ur com

OŠ Cirkulane in Big Foot Mama https://www.youtube.com/watch?v=1URF9v4C3j8

Predsednik & BFM: https://www.youtube.com/watch?v=fGyFBqkraks

Krajši povzetek dogajanja: https://www.youtube.com/watch?v=no0gB7bhuA8&;feature=youtu.be

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)