ikonca

V petek, 21. novembra, smo se učenci in delavci šole odpravili na tradicionalni slovenski zajtrk. Živila, ki smo jih použili, so vsa lokalno pridelana in zato je bil zajtrk še toliko boljši in po vrhu še zdrav. Domači kruh je prispevala kmetija Arnejčič iz Cirkulan, maslo Pomurske mlekarne, sladkali smo se z medom domačih čebelarjev, jabolka pa so pridelali na kmetiji Meško v Veliki Nedelji. Po zajtrku smo prisluhnili čebelarju, gospodu Ediju Hojniku iz Zavrča. Povedal in predstavil nam je življenje čebel in nekaj čebeljih pridelkov. Gospa Ida Vindiš Belšak iz živinorejske kmetije iz Leskovca, od koder smo dobili tudi domače mleko za zajtrk, pa nam je predstavila njihovo kmetijo ter življenje in delo na takšni kmetiji.

Naj medi!

Nekaj slik

pdfŠe nekaj o tem na napovednem letaku.pdf

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)