V mesecu avgustu so se učenci iz Cirkulan udeležili »Zabavne šole nogometa«. Gre za projekt, ki že več let poteka v sodelovanju občin Videm, Lepoglave in Bednje iz Hrvaške, ter od letos tudi občine Cirkulane, ter osnovnih šol iz omenjenih občin.

Odprta zabavna šola nogometa je pravzaprav več kot le šola nogometa. Je tudi zavedanje o pomembnosti, enakopravnosti, spoznavanja pomena »fair playa« ter način sklepanja prijateljskih vezi. Poleg nogometnih vsebin učenci spoznajo tudi nekatere druge športne aktivnosti (aikido, odbojka, badminton, ples, karate…), se družijo, zabavajo. Učenci, skupaj jih je bilo okoli 200 od 2. do 7. razreda, so razdeljeni v skupine glede na spol in starost in vsak dan delajo po različnih postajah, kjer pridobivajo nogometno znanje ter druge spretnosti. V skupinah so skupaj otroci tako iz Slovenije, kot iz Hrvaške, kar je res priložnost za sklepanje novih prijateljstev, tudi z otroci iz sosednje države.

Letošnja »Zabavna šola nogometa« se je z otvoritvijo začela 26. avgusta 2014. Otvoritvena slovesnost je potekala na Vidmu, kjer sta sledila tudi prva dva dneva vadbe. Bilo je nadvse zanimivo. Naslednje tri dni so učenci preživeli na Hrvaškem, v Lepoglavi, kjer se je druženje zaključilo v nedeljo, 30. avgusta, najprej z zaključnim turnirjem ter nato še z zaključno prireditvijo, kjer so se otroci predstavili po skupinah z zabavnimi točkami. Iz Cirkulan so v programu poleg učitelja športa Mitje Vidoviča sodelovali sledeči učenci: Jan Vidovič, Sašo Jurgec, Segal Levanič, Timotej Jurgec ter Amadej Fridl. Vsi udeleženci so prejeli diplomo o udeležbi, majico, kapo ter nogometno žogo. Vse nastale stroške v zvezi udeležbo naših učencev je pokrila občina Cirkulane, za kar se najlepše zahvaljujemo.

Učenci, ki so se udeležili »Zabavne šole nogometa« so si zelo popestrili počitnice in naredili lep uvod v uspešno šolsko leto, ki je pred nami. Naslednje leto pa pričakujemo še večjo udeležbo naših otrok.

Športni pedagogi OŠ Cirkulane-Zavrč

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)