3Torek, 23. april je bil pester dan. Poleg uspešno izpeljanega športnega dneva na katerem so se učenci pomerili v atletiki je mladinski pevski zbor šole sodeloval na reviji mladinskih pevskih zborov na OŠ Mladika na Ptuju. Devetošolka Ana Petrovič je tako opisala dogodke.

V torek, 23.4.2013, ob 7.15. uri, smo se učenci  člani mladinskega pevskega zbora OŠ Cirkulane-Zavrč, zbrali v glasbeni učilnici, da bi še zadnjič pred revijo mladinskih pevskih zborov, zapeli pesmi, s katerimi smo se na reviji tisti dan tudi predstavili. Tistega dne, pa je namesto pouka na naši šoli potekal športni dan. Letos so se nam prvič pridružili sošolci iz Zavrča, zato je bila konkurenca še večja.

Zjutraj smo se zbrali na nogometnem igrišču in se ogreli. Učenci smo tekmovali v metu vorteksa, teku na 60 metrov in v najnapornejši disciplini: v teku na 600 metrov. Zjutraj smo se zbrali na nogometnem igrišču in se ogreli. Deveti razredi smo začeli z metom vorteksa, prva triada pa se je pripravljala za tek na 60 metrov. Ko smo vsi opravili te dve disciplini, je bil čas za tek na 600 metrov. Tekli smo ločeno – fantje in dekleta. Sledila je še podelitev nagrad, nato pa je bilo športnega dne konec.

Učenci, ki smo tisti dan nameravali na revijo, smo se preoblekli v kavbojke in majice, z logotipom naše šole, ostali pa so šli domov ali pa v podaljšano bivanje. Letos je revija mladinskih zborov potekala na OŠ Mladika na Ptuju. Z avtobusom smo se učenci, z našo zborovodkinji in učiteljico glasbe Nastjo Pančič Čurin ter nekaj nadzornimi učitelji odpeljali na Ptuj. Tam so nam dodelili učilnico, v kateri smo se pripravljali na nastop. Najprej smo šli na tonsko vajo, potem pa je šlo zares. Odpeli smo tri pesmi: Monkey and a tortle, Roža na vrtu in Ne čakaj na maj. Mislim, da smo se kar dobro odrezali, čeprav se nam je pri zadnji pesmi malce zatikalo. Po nastopu, smo se odpravili v učilnico, kjer smo pojedli malico, nato pa smo se z avtobusom odpravili proti domu.

Revija, je bila zanimivo doživetje, ki pa ga bomo mi devetošolci, drugo šolsko leto, lahko spremljali samo iz občinstva.

Ana Petrovič, 9. a razred (2012/2013)

Nekaj slik

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)