V projekt Go-Car-Go v letošnjem šolskem letu na lokaciji šole v Zavrču ne sodelujemo. Planiramo sodelovanje v naslednjem šolskem letu. Letos pa držimo pesti za uspeh naših sošolcev iz lokacije Cirkulane.

GO-CAR-GO 2012

Življenje je potovanje,
za katerega nihče ne dobi zemljevida.
Vsakdo potuje po svoje
in si sproti riše svoj zemljevid.

Nastja Klevže

Učenci OŠ Cirkulane – Zavrč, na lokaciji Zavrč smo si pri predmetu obdelava gradiv, kovine, začrtali svoj zemljevid po katerem smo potovali skozi šolsko leto. V učni načrt smo vključili projekt Go-Car-Go.

Za ohranitev čistega in zdravega okolja se ukvarja vse več ljudi. To je delno zaradi večje ekološke ozaveščenosti ljudi, v zadnejm času pa to spodbujajo tudi gospodarske razmere. Seveda se tudi mi nismo mogli izogniti temu delu. Seznanili smo se z reciklažo in varstvom okolja. Sedili so napotki za varno delo, seznanitev z orodji, stroji in tudi materiali. Varstvo pri delu je ključnega pomena za varnost učencev in delovnega okolja pri izdelavi izdelka. Po varstvu pri delu so se kar kopičile ideje in idejne zasnove za izdelavo vozila. Sledila je izdelava, ocenjevanje in izbira najprimernejšega mini prototipa (oblika karoserije v pomanjšenem merilu, iz kartona, papirja…).

Po težki konkurenci je padla odločitev in sledila je izdelava modela karoserije iz kartona v naravni velikosti.

Karoserijo smo naredili iz kovinskih plošč, saj se spodobi, da pri predmetu obdelovanje kovin uporabimo predvsem tega. V plošče smo z ročnim vrtalnikom izvrtali luknje in jih med seboj s kovicami skovičili.

Da pa zadevo malo popestrimo, smo karoserijo še prevlekli z umetno travo ( umetno maso), ki bo nas spominjala na naš planet Zemljo. V šoli se na vseh področjih pogovarjamo o ohranitvi našega planeta. Naš planet moramo spoštovati ne le z ekološkega vidika, pač pa tudi s primernimi odnosi med ljudmi. Učenci devetih razredov so sprejeli učence prvih razredov za svoje velike prijatelej. Skupaj so zaplesali na pesem Dom za vse ljudi. Tukaj je padla prva ideja za naše ekstra vozilo. Naše vozilo naj bo podobno delčku naše narave.

Končna ideja je padla ob dnevu akcije očistimo Slovenijo. Izdelali naj bi mobilni ekološki otok. Ekološki otok je namensko označeni prostor, kjer stojijo skupine smetnjakov za ločeno zbiranje odpadkov. Ker pa je naša vas gričevnata, je dostopnost do ekoloških otokov dokaj slaba. Zato smo se odločili, da naredimo mobilni ekološki otok, ki bo skrbel, da bo Zavrč čist in urejen.

 Več o našem mobilnem ekološkem otoku pa lahko izveste na zloženki, ki smo jo pripravili za vas.

Zloženka Go-Car-Go 2012

GO-CAR-GO 2011

V letošnjem šolskem letu nastaja naš Super mobil na lokaciji Zavrč prvič.  Izdelajujemo ga pri izbirnem predmetu obdelava gradiv les
Karoserija je iz pločevine, dno iz vezane plošče. Za sedež smo uporabilli sedalo in naslon šolskega vrtljivega stola. Ker mora biti tapravi avtomobilski sedež udoben smo ga oblazinili. Ker smo želeli avtomobilu dati tudi neko vsebino, smo se odločili, da bo naš avtomobil policijski.
Karoserijo smo na dno pritrdili z jeklenimi kotniki in matičnimi vijaki tako, da smo dosegli primerno trdnost in razstavljivost konstrukcije. Imamo še veliko idej in z veseljem bomo v projektu sodelovali tudi v prihodnje.

(Skupno 59 obiskov, današnjih obiskov 1)